Trends in Veiligheid 2023

Innovatie in een weerbare digitale samenleving

Wanneer: Woensdag, 11 oktober 2023 | 16.00-17:00 
Waar: Online

We nodigen u van harte uit voor de online talkshow op 11 oktober, waar we het nieuwe 13e Trends in Veiligheid rapport presenteren.

Trends in Veiligheid is een jaarlijks visierapport van Capgemini, waarin de belangrijkste (digitale) ontwikkelingen worden geschetst in het domein van openbare orde en veiligheid.

Het afgelopen jaar zagen we een verdere versnelling van een ontwikkeling die toch al niet was te stuiten: de digitalisering van de samenleving. Nu, medio 2023, kunnen we vaststellen dat die digitalisering tot in de haarvaten van ons leven is doorgedrongen. Ook de veiligheid van ons land, en van alle inwoners, wordt grotendeels online bevochten. Immers, als een groot deel van het maatschappelijk leven zich online afspeelt, als het geld online wordt verdiend en als informatie online wordt uitgewisseld, dan kun je erop wachten totdat ook criminelen en statelijke bad actors hun heil online gaan zoeken. En dat gebeurt ook. Het is aan de veiligheidssector om mee te bewegen met de ontwikkelingen, om optimaal gebruik te maken van innovaties en om net als altijd de veiligheid van ons allen te garanderen. Online, maar ook in het fysieke domein – en gebruikmakend van nieuwe digitale technologieën.

Experts en bestuurders uit het publieke veiligheidsdomein geven een actuele kijk op zowel de mogelijkheden als de risico’s van technologische ontwikkelingen. Natuurlijk in de context van de grote maatschappelijke discussies als ‘een betrouwbare overheid’ en ‘de menselijke maat’

Volg de discussie van ons panel van vooraanstaande experts en bestuurders uit de sector: 

  • Data & weerbaarheid: Welke ontwikkelingen zijn er in het veiligheidsdomein op het gebied van digitale veiligheid?
  • Data & sturing: Informatie Gestuurd Werken kent ongekende technologische mogelijkheden, maar hoe ver willen we gaan?
  • Data & realisatie: Hoe gebruik je optimaal de mogelijkheden van innovaties om Nederland veilig te houden


SPEAKERS

sometext

Joël Van Andel
Hoofd Bestuursondersteuning | MT-lid NFI | CISO

sometext

ir. Reinder Doeleman EMIM
Programmadirecteur Intelligence
Politie

sometext

Itai Birger
Directeur Sociale Veiligheid
NS

sometext

Erik Staffeleu
VP publieke sector
Capgemini Invent

 

Register Here